Verksamhet

Ekologiskt Ullgarn

Vår ekologiska uppfödning av värmlandsfår har under åren utvecklats mer och mer. En naturlig del i den utvecklingen har varit att förädla ullen och ta till vara på skinnen. Ullen skickar vi till Båvens Spinnhus i Sparreholm på lönspinning vilket innebär att vi får tillbaka vår egen ull spunnen och tvättad. Vi klipper fåren vår och höst och det är höstullen vi spinner, till hjälp med klippningen har vi vår eminenta fårklippare Göran Levin. För närvarande har vi sex olika nyanser av en- och tvåtrådigt ullgarn. Framgårdens Freja- vitt, Pelles Pärla- Ljus grått, Fina Klara- Grått, Noah- Svart, Marabou- Brunt, Nougat- Nougatfärgat

Kött

Den mesta slakten sker på Lindås lamm dit vi kör våra bagglamm själva, resan dit och mottagandet sker lugnt och utan stress. Köttet säljer vi själva via bl a Facebook och Instagram. Det går bra att boka helt eller halvt lamm som hämtas i lådor på Framgården. Köttet är då finstyckat, malt och vakuumpaketerat.

Skinnen

Efter slakten tar vi hand om skinnen som saltas och skickas till Tranås Skinnberedning där de bereds antingen till mattskinn med lång lock eller EKO-skinn med 35 mm klippning.

Stickat

Eva- Lena Tullborg är en fena på att sticka och komponera beskrivningar till garnet vi får fram, det har bl.a. resulterat i ett mycket trevligt samarbete där vi åker runt på några marknader. Lite säljer vi men framför allt har vi trevligt och träffar många trevliga människor som är intresserade av får, ull, ekologiskt tänk eller bara tycker det är trevligt med våra produkter. Både kött, skinn, ull, garn och Eva-Lenas beskrivningar går att beställa via oss.

Share